Water & Energie

Nederland stapt over op duurzame energie om klimaatverandering af te remmen. Water speelt een belangrijke rol in de energietransitie. We bouwen windparken op zee en laten zonnepanelen drijven. Nieuwe warmtebronnen zoals oppervlakte-, afval- en drinkwater worden steeds belangrijker. Ook is water een belangrijke bron om energie op te slaan. Deze nieuwe warmte- en elektriciteitsoplossingen zorgen voor veranderingen in de leefomgeving.

Daarom ondersteunt Waterprof opdrachtgevers bij verkenning, samenwerking en realisatie van duurzame energieprojecten op het gebied van Water&Energie. Door energieoplossingen op de juiste manier in te zetten versnellen wij de energietransitie.

WATER & ENERGIE

Goeree-Overflakkee – Quickscan aquathermie

Met een praktische blik op zoek naar kansrijke locaties voor aquathermie op Goeree-Overflakkee. Door de potentie in kaart te brengen kan aquathermie volwaardig worden meegenomen in aardgasvrije plannen van de gemeente.

Lees meer
WATER & ENERGIE

Netwerk Aquathermie, STOWA en WarmingUP – Kennisdeling aquathermie

Kennisdeling is nodig om aquathermie optimaal in te zetten in de energietransitie. Hoe zorg je ervoor dat opgedane praktijkkennis alle doelgroepen bereikt?

Lees meer
WATER & ENERGIE

Gemeente Hoeksche Waard – Schatzoeken aquathermie

Met een praktische blik het veld in. In de Hoeksche Waard ziet Waterprof kansrijke locaties voor aquathermie om een aardgasvrije toekomst te realiseren. We gingen op zoek naar deze schatten.

Lees meer
WATER & ENERGIE

STOWA – Leren van praktijkervaringen aquathermie

Leren van praktijkervaringen om niet zelf het wiel uit te vinden. Waterprof heeft onderzoek gedaan naar de belangrijkste lessen voor aquathermie op het gebied van techniek en organisatie.

Lees meer
WATER & ENERGIE

Rijkswaterstaat – Klantenreis aquathermie

Rijkswaterstaat wil in 2030 energieneutraal zijn. Thermische energie uit oppervlaktewater (TEO) heeft de potentie om in een groot deel van de warmtevraag te voorzien in de bebouwde omgeving.

Lees meer
WATER & ENERGIE

Waterschap Hollandse Delta – Verkenning aquathermie en zon op water

Waterschap Hollandse Delta (WSHD) heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn en werkt aan beleid omtrent duurzaamheid. Om de ambities te realiseren wil het waterschap een integraal programma ontwikkelen voor circulariteit, energie en duurzaamheid.

Lees meer
WATER & ENERGIE

Jouw project hier in beeld? Neem contact op met Ronald.

Contact