Transitiekracht, luister de podcast

Hoe kunnen we transities rondom aquathermie versnellen?

Waterprof en Sprankkracht lanceren de podcast ‘Transitiekracht’. Onze collega Jeroen de Bruin (Waterprof) gaat samen met Jacqueline Laumans (Sprankkracht) in gesprek met de koplopers van aquathermieprojecten. Ze willen ontdekken hoe je transities kunt versnellen én op een laagdrempelige manier een inkijkje bieden in de drijfveren en struikelblokken van belangrijke stakeholders. In deze serie zijn ze te gast bij een installatiebouwbedrijf, wetenschapper, energiecoöperatie, gemeente en een waterschap. 

Luister naar de teaser

 

Aflevering 1: Kansen van de techniek.

In het hart van een aquathermie-installatie zien Jeroen en Jacqueline hoe de magie van aquathermie werkt: in een warmtewisselaar geeft het oppervlaktwater zijn warmte af aan het grondwater, dat vervoglens 1500 woningen gaat verwarmen.

 

Aflevering 2: Koplopers in Aquathermie

Friesland wil dé aquathermieprovincie van Nederland worden. Maar hoe krijg je de handen op elkaar voor een groot project om de toepassing van aquathermie te versnellen? Daar weet Oane Galema alles van. Alles over doelen stellen en daar naar toe werken vanuit een nuchtere kijk op zaken.