Basiscursus Nederlands waterbeheer

De cursus voor medewerkers van het waterschap

Het waterbeheer wordt niet alleen geregeld door professionals met technische waterkennis. Veel onmisbare medewerkers bij waterschappen hebben helemaal geen achtergrond in de watersector en werken wel iedere dag aan de primaire taken van het waterschap (voldoende water, droge voeten, veilige dijken en schoon water) en daardoor veel te maken hebben met het dagelijkse vakjargon en redeneringen van waterspecialisten. Voor deze medewerkers is de basiscursus Nederlands waterbeheer  opgezet.

De basiscursus Nederlands waterbeheer bestaat uit drie dagdelen en wordt incompany gegeven. Tijdens deze dagdelen krijgen de deelnemers inzicht in en kennis over de belangrijkste begrippen die binnen het waterbeheer en uw waterschap worden gehanteerd. Deelnemers zijn aan het eind van deze cursus onder andere in staat om landschappen en bijhorende watersystemen te herkennen. Herkennen het jargon van de hydroloog of een watersysteembestuurder en weten voor welke wateruitdagingen we in Nederland staan.

Informatie aanvragen

De cursus had een goede balans tussen luisteren, oefenen en discussie en bood veel ruimte voor interactie tussen de deelnemers, waardoor de cursus nog meer afgestemd was op ons beheergebied

Hoogheemraadschap van Rijnland

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op.

ADVIES AANVRAGEN