Ons verhaal

Tekst wordt nog geleverd door Ronald

Waterprof is in 2018 opgericht door Ronald Hemel en Marc Balemans. Beiden zijn al decennia actief in de watersector op de thema’s innovatie, strategie en proces- en programmamanagement. Op de grote transities als energie, klimaat, voedselvoorziening, waterveiligheid en natuur zagen zij een grote behoefte aan hun expertise. De capaciteit en kennis om met deze thema’s concreet aan de slag te gaan was, en is, in de watersector namelijk nog (te) beperkt aanwezig. Dat was het moment om Waterprof te starten met als belangrijkste doel jong professionals op te leiden in het vak van proces- en programmamanagement op deze waterthema’s. Daarmee ontstond de kans om kennis en kunde over te dragen op jong professionals, te verbinden aan onze klanten en partners en toe te passen in projecten.

Visie/Missie/Strategie

Visie
Waterprof droomt van een duurzame leefomgeving. Wij willen leven en werken in een mooiere wereld voor mens, dier en natuur. Water is leven en voor ons hét verbindende element bij het verduurzamen van de leefomgeving.

Missie
Complexe water gerelateerde uitdagingen concreet maken. Wij willen samen met mensen en organisaties stappen zetten naar een duurzame wereld. Wij willen daarin verbindend zijn en bijdragen aan een sterke watersector in Nederland.

Kernwaarden
Bij Waterprof werken we vanuit vier kernwaarden aan een duurzame leefomgeving:

Betrokken en ontzorgend: wij zijn verbindende en onafhankelijke adviseurs met kennis van zaken.

Waterprof is betrokken bij de wereld van morgen. De natuurlijke hulpbronnen op aarde niet uitputten. Minder vervuiling. Meer groen. Beter gebruik maken van innovatieve duurzame oplossingen. Met respect voor mens, dier en plant en de kwaliteiten van een gebied.

Waterprof helpt en ondersteunt opdrachtgevers die zich inzetten voor de duurzame leefomgeving. Wij ontzorgen door scherp te luisteren naar wat nodig is en nemen werk uit handen op het gebied van proces- en programmamanagement en projectondersteuning. In nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers vertalen wij vragen naar concrete uitvoering.

Levendig en vindingrijk: wij ontwerpen inspirerende processen met praktische resultaten

Waterprof wil verduurzaming in organisaties versnellen en verder brengen. Dat doen wij op een levendige manier door mensen te verbinden, maar ook door andere vormen van samenwerking te introduceren. Hierbij kijken wij ook naar ervaringen uit andere sectoren en werkvelden.

Waterprof wil moeilijke, inhoudelijke discussies ook leuk maken. Serieus, met een luchtige ondertoon. We zoeken altijd naar methoden en werkvormen die passen bij het project en wat op dat moment nodig is. Wij willen vindingrijk en inspirerend zijn voor onze opdrachtgevers en samen stappen zetten. Hoe klein ook, als we maar vooruitgaan.

Provincie Utrecht

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus sit amet enim est. Sed sodales vestibulum neque, a ultrices tortor venenatis eu. Fusce sit amet diam dictum, tincidunt neque in, bibendum urna. Duis quis erat odio. Vivamus fermentum felis justo, nec facilisis sapien iaculis semper. Suspendisse ullamcorper pellentesque lacus ac condimentum. Phasellus ut posuere nibh,… Read more “Provincie Utrecht”

Gemeente Montfoort

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus sit amet enim est. Sed sodales vestibulum neque, a ultrices tortor venenatis eu. Fusce sit amet diam dictum, tincidunt neque in, bibendum urna. Duis quis erat odio. Vivamus fermentum felis justo, nec facilisis sapien iaculis semper. Suspendisse ullamcorper pellentesque lacus ac condimentum. Phasellus ut posuere nibh,… Read more “Gemeente Montfoort”

H2O Job

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus sit amet enim est. Sed sodales vestibulum neque, a ultrices tortor venenatis eu. Fusce sit amet diam dictum, tincidunt neque in, bibendum urna. Duis quis erat odio. Vivamus fermentum felis justo, nec facilisis sapien iaculis semper. Suspendisse ullamcorper pellentesque lacus ac condimentum. Phasellus ut posuere nibh,… Read more “H2O Job”