Waterprof is voor het werkveld Water en Energie op zoek naar een:

Teamleider Energietransitie

Standplaats Utrecht, voor 32-40 uur per week.

Ter versterking van ons team zoeken we een gepassioneerde collega, die helpt de dienstverlening van Waterprof uit te bouwen en complexe uitdagingen bij klanten een stap verder te brengen. Ben jij een betrokken idealist die wil bijdragen aan de groei van Waterprof en het ontwikkelen van een team met gedreven professionals? Reageer dan op deze uitdagende functie!

SOLLICITEER DIRECT

Over ons

Waterprof versnelt transities op gebied van water, klimaat en energie. Onze kracht ligt in het stimuleren van samenwerking tussen individuen en organisaties die zich inzetten voor een duurzame aarde. Wij zijn overtuigd van de impact van persoonlijke verbindingen bij het creëren van positieve verandering. We zijn een bedrijf in ontwikkeling dat de komende jaren verder gaat groeien. Onze kernwaarden zijn de belangrijkste drijfveren voor ons dagelijks werk: idealistisch, verbindend, ontdekkend, ontwikkelend en ontzorgend. We zoeken een teamleider die zich in deze kernwaarden herkent en vanuit deze waarden handelt naar klanten en collega’s. We zijn aanjagers in transitievraagstukken rond water, klimaat en energie, waarin we in co-creatie werken met onze opdrachtgevers. We hebben lef, proberen vernieuwende aanpakken en werken met plezier.

Onze ambities in de energietransitie

We zien de impact van klimaatverandering elk jaar toenemen. We moeten ons aanpassen aan het veranderende klimaat en werken aan de omslag naar een duurzame energievoorziening. Waterprof wil deze energietransitie versnellen middels samenwerking in en met de watersector. We werken aan de realisatie van duurzame bronnen zoals aquathermie, het begeleiden van klimaatprogramma’s en het ondersteunen van gemeenten bij het organiseren van wijkaanpakken om stap-voor-stap aardgasvrij te worden. Onze ambitie voor de komende jaren is om meer lokaal betrokken te zijn bij de uitvoering van deze initiatieven, van verkenning tot realisatie.

Wat zoeken wij?

Waterprof zoekt een inspirerende en energieke teamleider die helpt onze ambities voor het energie-werkveld te realiseren. Wij vinden het belangrijk dat je strategisch denkt en verantwoordelijkheid neemt voor het (door)ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van onze visie en werkstrategie, in samenwerking met het team. Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van de acquisitiestrategie en marketing van onze dienstverlening. Van nature ben je een verbinder met een uitgebreid netwerk, die weet hoe je klantrelaties opbouwt en onderhoudt. Je kent het speelveld en weet welke vraagstukken leven rondom warmte- en energietransities. Je kent de klantbehoeften en weet hoe de diensten van Waterprof hierop aansluiten en wat hiervoor ontwikkeld moet worden.

Wat ga je doen?

Als teamleider ben je primair verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het team, de werkvoorraad en de capaciteitsplanning van het team. Je coördineert planning en uitvoering van taken en werkzaamheden binnen het team en stuurt daarbij op tijd, geld, risico’s en kwaliteit. Je bent leidinggevende en eerste aanspreekpunt van de collega’s in je team. Je zorgt voor een vertrouwde en veilige werkomgeving met persoonlijke aandacht. Je begeleidt, coacht en motiveert het team. Daarnaast werk je mee in opdrachten als inhoudelijk adviseur en projectleider. Je stemt voortgang en bedrijfsmatige besluiten af met het leiderschapsteam.

Om succesvol te zijn in deze rol, ben je een Waterprof:

 • met minimaal 5-10 jaar werkervaring binnen de water- en/of energiesector, ervaring bij waterschappen, gemeenten of drinkwaterbedrijven is een pré;
 • met een afgeronde HBO/WO opleiding in watermanagement, energie, en/of ruimtelijke ordening en governance van duurzaamheidsvraagstukken;
 • met een breed netwerk bij gemeenten, waterschappen en bent betrokken bij relevante landelijke en regionale netwerken in de energietransitie;
 • met een bewezen trackrecord in advisering en ontwikkeling van projecten in de energietransitie;
 • die beschikt over uitstekende projectmanagementvaardigheden;
 • die energie en beweging brengt in samenwerkingsprocessen;
 • die goed kan luisteren naar klanten en collega’s en gericht is op het leveren van kwaliteit waarbij je de koers uitzet en structuur aanbrengt.
 • Ervaring met aansturing van (project)teams is een pré.

Wat bieden wij?

Waterprof biedt jou een afwisselende baan waarin jij jouw werkervaring vergroot. Je krijgt de kans om onderdeel uit te maken van een enthousiast en groeiend team. Het salaris is marktconform en afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast de wettelijke feestdagen heb je bij Waterprof recht op 5 weken verlof per jaar. Aanvullend op je maandsalaris ontvang je:

 • 8% vakantietoeslag, deze wordt uitgekeerd in de maand juni;
 • Bijdrage om in te zetten voor pensioen, het bedrag staat in verhouding tot je salaris;
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling met opleidingsbudget;
 • Een eindejaarsuitkering die gebaseerd is op het geboekte resultaat over dat jaar;
 • Thuiswerkvergoeding;
 • Lunch op kantoor;
 • Incidenteel is het mogelijk om extra, onbetaald verlof aan te vragen (bijvoorbeeld vanwege een grote reis, een sportevenement of anderszins).

Om je werk goed uit te kunnen voeren ontvang je een aantal middelen in gebruik:

 • Laptop met toebehoren;
 • Inrichting werkplek thuis (indien nodig bureau, stoel en beeldscherm);
 • Smartphone die je ook privé mag gebruik;
 • NS Businesscard, ook voor privéreizen te gebruiken tot € 50,- per maand met daluren abonnement (indien gewenst).

Bovenal bieden we je een prettige werkomgeving en een jong, enthousiast team.

Interesse?

Ben jij de betrokken collega die wij zoeken? Stuur dan uiterlijk 5 oktober 2023 jouw CV en motivatiebrief naar Ronald Hemel, partner bij Waterprof, via info@waterprof.nl. Je kunt hem ook benaderen als je meer informatie over de inhoud van de functie wilt, dit kan telefonisch op 06 146 378 43. Voor vragen over de sollicitatieprocedure, neem contact op met Lisanne Coevert, HR-adviseur, via HR@waterprof.nl. De eerste ronde sollicitatiegesprekken zijn voorzien op 10 en 12 oktober 2023.

Bij Waterprof investeren we in jouw groei en bieden we een stimulerende werkomgeving binnen een enthousiast team. We kijken uit naar jouw sollicitatie!

SOLICITEER DIRECT

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op.

‘ Wij geloven in de kracht van verbinding voor een leefbare aarde. Wij verbinden ons, vóór en met de toekomstige generatie, persoonlijk aan mensen en organisaties ommet hen een blijvende bijdrage te leveren aan een mooiere, leefbare aarde. Samen met onze klanten versnellen wij watertransities door complexe wateropgaven concreet te maken op lokaal en regionaal niveau, door ruimte te geven aan ontwikkeling van talent en door praktijkkennis te laten stromen.’